5 gode råd: Sådan skriver du en god SEO tekst

seo-tekstforfatning

De fleste af os har oplevet at støde på en tekst, som var dårlig at læse. Men hvad er grunden til, at man betegner en tekst som dårlig? Der er mange elementer, der spiller ind, når man fortolker en tekst. Alle disse bør tages med i overvejelserne, når man skal formidle en god SEO tekst.

Når et budskab skal formidles, er det altafgørende, at der tages højde for besøgendes fortolkning. Men hvad mange glemmer er, at søgemaskinen ligeledes har stor indflydelse. Derfor bør din tekst formidles med fokus på både potentielle kunder og søgemaskineoptimering.

5 tips til en god SEO tekst

Vi har samlet 5 gode råd til dig, der gerne vil skrive en god SEO tekst.

1. Sørg for at din tekst er læsbar

Når man skriver en tekst, er læsbarhed en væsentlig faktor. God læsbarhed gør en tekst overskuelig og nem at læse. Dette giver den besøgende mulighed for hurtigt at danne sig et overblik og forstå sidens primære formål.

God læsbarhed skabes især gennem korrekt stavning. Hvis en tekst indeholder mange stavefejl, kan det nemt forstyrre læserytmen. Derudover bør sætninger være korte og præcise. Sørg for ikke at lave indviklede sætninger, der kan ødelægge læserens forståelse.

2. Vær specifik og dybdegående

Når en god SEO tekst formidles, er det essentielt at være konkret. En tekst om et produkt bør være specifik og gå direkte til sagens kerne. Pas på at teksten ikke omhandler for meget og dermed bliver for bred.

Når besøgende søger information på en side, ønsker de ofte detaljeret information. Derfor bør teksten være dybdegående og give god indsigt i produktet. Forsøg ikke at udfylde en tekst med unødvendig information.

3. Brug dine søgeord med måde

I forhold til søgemaskineoptimering, er det væsentligt, at de rette søgeord findes. Søgeord er afgørende for, at de rigtige besøg tiltrækkes til siden. Find derfor søgeord, der er relevante for potentielle kunder at søge på.

Et søgeord bør indgå naturligt i teksten og ikke overforbruges. Hvis et søgeord bliver brugt et unaturligt antal af gange, vil det ikke skabe værdi for siden. Find derfor et passende antal af gange at nævne søgeordene.

4. Gør teksten nem at overskue

For både søgemaskinen og de besøgende på siden, er det vigtigt, at en tekst er nem at overskue. Dette gøres ved at gøre brug af de rette elementer, som inddeler teksten i nødvendige afsnit.

For at optimere en tekst er både sidetitel, overskrifter og brødtekster vigtige. Disse elementer forbedrer både layout og brugervenlighed. En toptekst bør altid markeres af H-tags. En overskrift indrammes af <h1>overskrift</h1>, og H-tags går fra H1-H6.

5. Brugerengagement er væsentligt

En sides brugervenlighed er en vigtig faktor, når det kommer til søgemaskineoptimering. En brugervenlig side gør det nemmere for dine besøgende at finde rundt på siden samt at danne sig et overblik.

En brugervenlig side sikrer engagement, interaktion og længere besøgstider fra besøgende. Denne brugerinteraktion er et parameter for en sides værdi, da Google vægter besøgendes engagement som en væsentlig faktor.

Få hjælp til at skrive en god SEO tekst

Det kan være svært at finde rundt i søgemaskinens utallige retningslinjer, som giver siden værdi. Det kan derfor være nødvendigt at søge hjælp til SEO relevant tekstforfatning.

AW Media er et online markedsføringsbureau, som er eksperter inden for søgemaskineoptimering. Kontakt os for råd og vejledning eller blot for en uforpligtende samtale.

Jeg har arbejdet dedikeret med SEO i over 10 år med lokale, nationale og internationale kunder i mange forskellige brancher. Min erfaring gør mig ofte i stand til at forudse – og agere ud fra – hvad Google gør.