#18 AWM Cast – Hvor hurtigt virker SEO?

ur-som-viser-hvornaar-seo-virker

SEO virker fra den dag I begynder arbejde med det. Hvornår det kan ses på bundlinjen, er et andet spørgsmål. I vil nemlig ikke kunne mærke den store forskel, når I går fra side syv til side tre, men så snart I nærmer jer den sjove halvdel af side et, vil SEO begynde at bære frugt. Hør meget mere om, hvor lang tid der går, før jeres SEO-investering begynder at tjene sig hjem.

Se ugens afsnit af AWM Cast

Her får du vores bud på, hvornår SEO begynder at virke.

Resume af episoden

Det varierer fra virksomhed til virksomhed

Grunden til at der ikke findes et entydigt svar på, hvornår I begynder at mærke effekten at SEO, er at det i høj grad afhænger af jeres udgangspunkt. Selvom I ikke nødvendigvis har arbejdet målrettet med SEO, kan I sagtens have nogle gode produktbeskrivelser eller blogindlæg, som har oparbejdet med placeringer gennem tiden.

Måden hvorpå vi vurderer, hvor intensivt der skal arbejdes med SEO på jeres hjemmeside, er helt overordnet ved at tjekke jeres nuværende placeringer på relevante søgeord. Når vi kender til jeres placeringer, kan vi danne en indikation om, hvor lang tid der går før I vil mærke effekten af SEO.

Så lang tid tager det, hvis…

Nu hvor vi har fastslået, at udgangspunktet har meget at sige, ift. hvor langt tid det tager at oparbejde gode placeringer gennem SEO, kommer vi her med vores bud på, hvor lang tid I skal forvente der går, ud fra et givet udgangspunkt.

Hvis I ligger på;

  • side 2-3: Vil I se resultater efter 1-2 måneder
  • side 4-5: Vil I se resultater efter 3-5 måneder
  • side 6-20: Vil I se resultater efter 6-8 måneder

Ovenstående tal kan I bruge til at lave en lille foranalyse af jeres website, inden I tager kontakt til et SEO Bureau.