#14 AWM Cast – Kan vi selv lave SEO – og hvad kræver det?

computer-der-bliver-lavet-seo-paa

Der er ikke nogen SEO-bureauer som besidder magiske evner, hvilket er ensbetydende med, at I godt kan lave jeres SEO selv. Det kræver dog at I prioriterer SEO, ellers risikerer I bare at spilde tiden. Hør meget mere i ugens afsnit af AWM Cast.

Se ugens afsnit af AWM Cast

Hør hvad der skal til, for at I kan lave SEO selv her:

Resume af episoden

Når spørgsmålet går på, om I selv kan lave SEO, så er det korte svar ja, det kan I godt. Spørgsmålet er, om I bør gøre det selv.

For at sætte det i perspektiv kan det at arbejde med SEO sammenlignes med et Formel 1 løb. Alle vil kunne styre en Formel 1 bil, men alle kan ikke vinde et Formel 1 løb. Det kræver nemlig skærpede evner at køre den rigtige hastighed, komme godt ind i svingende osv.

For at vinde kræver det en kører med stor erfaring og det rette hold bag, som kan bygge den perfekte bil og skifte hjulene så hurtigt som muligt.

Kan I vinde ved brug af egne evner?

Pointen ved hele ovenstående analogi er, at I skal vurdere hvorvidt I vil kunne vinde SEO-løbet, udelukkende ved brug af egne evner. Om I kan det eller ej, kommer an på hvor hård konkurrencen er i jeres branche. Hvis I har mange konkurrenter, som satser stort på deres online tilstedeværelse, så bliver det svært at vinde løbet på egen hånd.

Beskæftiger I jer derimod med en niche, hvor der er få om buddet, så vil I have meget bedre forudsætninger for at skabe nogle gode resultater selv, da kravene for succes er langt mindre.

Hvad kræver det så at lave SEO?

For at I kan få succes med SEO, kræver det følgende:

  • Værktøjer
  • Opdateret SEO-viden
  • Tid
  • Sparring

Værktøjer

I kan effektivisere arbejdet med SEO markant, ved at benytte jer af en række værktøjer. Vi benytter os eksempelvis af Google PageSpeed Insights til at lave tekniske analyser af hjemmesider, Ahrefs til at tjekke links og Accuranker til at holde øje med placeringer.

Opdateret SEO-viden

virkemidlerne inden for SEO ændrer sig hele tiden. Derfor er det også nødvendigt at følge med i udviklingen, så I kan være på forkant med hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Tid

Dette er en af de største faldgruber. Mange har en tendens til at undervurdere hvor lang tid SEO kræver. Det er ikke nok at sætte et par timer af om ugen. Forvent derfor altid, at I skal bruge længere tid på SEO end først antaget.

Sparring

Jeres viden kan risikere at blive meget ensporet, derfor er det altid sundt at få nogle friske øjne på det arbejde, der er blevet udført, eller det arbejde I har tænkt jer at udføre.